Sporttribunaal CAS schorst motorcoureur Iannone voor vier jaar (2)

10 november 2020 12:42:26

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

LAUSANNE (ANP) - De Italiaanse motorcoureur Andrea Iannone is door het internationaal sporttribunaal CAS voor vier jaar geschorst wegens doping. De straf is veel zwaarder dan de achttien maanden die de internationale motorsportfederatie FIM hem oplegde.

Iannone werd betrapt op het gebruik van een verboden anabole steroïde bij de Grote Prijs van Maleisië in november vorig jaar. De FIM legde hem in maart 2020 een schorsing op. De Italiaan (31) rijdt sinds 2013 in de MotoGP. Hij boekte in 2016 op een Ducati zijn enige zege.

Iannone ging in beroep tegen zijn schorsing bij het hof van sportarbitrage CAS. De wegracer beweerde onschuldig te zijn en zei dat de positieve test het gevolg was van het eten van vervuild vlees. Bij het CAS kon Iannone dat niet bewijzen, waarna het tribunaal oordeelde dat de overtreding van de dopingregels als opzettelijk moet worden beschouwd. De schorsing van vier jaar is overeenkomstig de wens van het mondiale antidopingbureau WADA.

De schorsing gaat met terugwerkende kracht in vanaf 17 december 2019. Hij is pas weer startgerechtigd in december 2023. Iannone liet op Instagram weten dat hij zich niet neerlegt bij de zware straf. "Dit is het ergste onrecht dat ik me ooit had kunnen voorstellen. Ze hebben mijn hart gerukt uit de grootste liefde in mijn leven. Ik zal blijven vechten om mijn naam te zuiveren", schreef hij op Instagram.

Door de lange schorsing van Iannone komt er een plek vrij in het fabrieksteam van Aprilia in de MotoGP voor volgend seizoen. De Brit Cal Crutchlow wordt genoemd als opvolger. Dit seizoen neemt de Brit Bradley Smith waar voor Iannone bij Aprilia.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020