Russisch comité noemt weren Poetin bij Spelen 'onacceptabel'

17 december 2020 19:11:11

MOSKOU (ANP/AFP) - Het besluit van het sporttribunaal CAS dat Russische officials, onder wie president Vladimir Poetin, door de schorsing niet welkom zijn bij de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en WK's, is onacceptabel. Dat meldde voorzitter Stanislav Pozdniakov van het Russisch olympisch comité in een reactie op de uitspraak van het CAS.

Het sporttribunaal CAS kortte de schorsing voor de Russische sport in tot eind 2022. Rusland werd een jaar geleden door het wereldantidopingbureau WADA voor vier jaar geschorst wegens grootscheepse dopingfraude. Het Russische antidopingbureau Rusada tekende beroep aan, onder dwang van de Russische regering. Het CAS bracht de duur van de straf terug, maar nog steeds zullen Russische sporters hun land niet kunnen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio en de Winterspelen van het jaar erop in Peking.

Pozdniakov liet verder weten dat hij tevreden was dat Russische atleten onder neutrale vlag wel mogen deelnemen aan de Spelen en WK's en niet collectief gestraft worden. Rusada noemde de inkorting van de schorsing door het CAS eerder een "een zege van het gezond verstand".

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020