Ajax-doelman Stekelenburg: ik verleer het niet zo snel

10 februari 2021 22:20:24

AMSTERDAM (ANP) - Maarten Stekelenburg reageerde woensdag vrij nuchter en stoïcijns na de bekerzege van Ajax op PSV. De 38-jarige doelman kreeg eind vorige week te horen dat André Onana vanwege een dopingschorsing een jaar niet mag voetballen. "Ik maak de rest van het seizoen af, zoals het er nu voor staat. Dat staat buiten kijf. Ik ben ervaren genoeg en weet wat van mij gevraagd wordt. Ik verleer het niet zo snel", aldus Stekelenburg na de zege in de kwartfinale van 2-1.

Ajax was voor rust veel beter en leidde al met 2-0. "Ik denk dat zij één kansje hebben gehad", keek Stekelenburg terug. "In de tweede helft kwamen zij er beter in. De bal kan altijd een keer verkeerd vallen, zeker als zij opportunistisch gaan spelen. Éen ding telde, we wilden winnen: dat hebben we gedaan."

De spelers van Ajax kwamen vooraf allemaal met een keepersshirt met rugnummer 24 van Onana het veld op. Stekelenburg: "Dat hebben de club en spelers gezamenlijk bedacht. We wilden het eigenlijk afgelopen weekend al doen, maar toen werd onze wedstrijd afgelast. Onana is niet alleen een goede keeper, maar ook in de kleedkamer een leuke gast. We gaan hem missen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021