Dopingzaak Atalanta-coach Gasperini loopt vertraging op

10 mei 2021 22:59:38

BERGAMO (ANP) - Coach Gian Piero Gasperini van Atalanta Bergamo kan het seizoen op een normale wijze afmaken. Hij hoeft vooralsnog niet te vrezen voor een schorsing wegens het verstoren van een dopingcontrole van één van zijn spelers. Door een procedurefout heeft de zaak voor een tribunaal van het Italiaanse antidopingbureau Nado vertraging opgelopen. De verwachting is dat pas over enkele maanden een uitspraak kan worden gedaan.

Indien het tribunaal de zaak maandag had kunnen afronden en Gasperini schuldig was bevonden, had hij de laatste drie competitiewedstrijden in de Serie A en de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus op 19 mei moeten missen. Atalanta is als nummer 2 achter kampioen Internazionale nog volop in de strijd voor een ticket voor de Champions League.

Gasperini (63) wordt ervan verdacht een onaangekondigde dopingcontrole van één van zijn spelers in februari met veel misbaar te hebben afgebroken. "Hij beledigde één van de controleurs, ging tekeer tegen het hele antidopingsysteem, verstoorde een dopingtest en stuurde de betreffende speler vroegtijdig terug naar het trainingsveld", aldus de aanklager. Na bemiddeling van de teamarts onderging de betreffende speler na de training alsnog een dopingcontrole, die een negatief resultaat had.

Voor de coach van Atalanta dreigt nog steeds een schorsing van twintig dagen. In die periode mag hij zijn vak niet uitoefenen en is contact met zijn spelers en stafleden verboden.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021