NADO’s wederom bij elkaar om toekomst antidopingbeleid te bespreken

5 juni 2019

19 Nationale Anti-Doping Organisaties (NADO’s) zijn in Oslo, Noorwegen bij elkaar gekomen om de voortgang en toekomst van het antidopingbeleid te bespreken. Ze vinden het belangrijk dat atleten weer vertrouwen krijgen in het antidopingbeleid. 

Lees het gehele statement hier.

Achtergrond statement

De uitkomsten van het onderzoek van de WADA Independent Commission (onder voorzitterschap van Richard McLaren) naar de situatie in Rusland hebben duidelijk gemaakt dat het bestaande anti-dopingsysteem niet is ingericht voor het aanpakken van het soort corruptie dat in Rusland is aangetroffen.

In reactie hierop stelt een groep van Nationale Anti-Doping Organisaties hervormingen voor. Het doel van de hervormingen is om schone sporters beter te beschermen, vertrouwen in het anti-dopingsysteem te herstellen en herhaling van dopingschandalen te voorkomen.

Eerdere (pers)berichten van Nationale Anti-Doping Organisaties over hervormingen verschenen in augustus 2016, oktober 2016, januari 2017, september 2017, januari 2018, juni 2018, oktober 2018, 3 januari 2019, 25 januari 2019, en maart 2019.

NADO’s wederom bij elkaar om toekomst antidopingbeleid te bespreken