Franse bondscoach Deschamps gelooft niet in opzet bij Pogba

29 februari 2024 19:49:16

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in een verklaring gezegd dat hij zich "niet kan voorstellen" dat Paul Pogba "de intentie, de wil had om te doperen". Deschamps reageerde daarmee op de schorsing van vier jaar die de Franse middenvelder van Juventus is opgelegd door het Italiaanse antidopingtribunaal.

"Ik kan me geen moment voorstellen dat Paul de intentie of de wil had om doping te gebruiken", schrijft Deschamps. "Ik ken hem goed en weet dat hij daar helemaal niet over denkt. Nu zijn er de feiten: de twee positieve dopingtesten. De aanwezigheid van het illegale hormoon staat buiten kijf."

De 30-jarige Pogba, met Frankrijk wereldkampioen in 2018, testte in augustus positief op testosteron en was sinds september al voorlopig geschorst. Pogba gaat tegen zijn straf in beroep bij sporttribunaal CAS.

"Paul zal bij het CAS een nieuwe strijd moeten voeren", schrijft Deschamps, al sinds 2012 bondscoach van de Franse voetbalploeg. "Hij zal de rechters moeten overtuigen dat hij niet bewust verboden producten heeft ingenomen." Deschamps leeft mee met de middenvelder, die onder hem 91 interlands speelde. "Wat Paul al een aantal maanden doormaakt, is extreem moeilijk. Zijn situatie maakt me verdrietig en ik hoop met heel mijn hart dat het kan worden opgelost. Ik wil er in ieder geval in geloven."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024