Tennisster Halep ziet 'waarheid zegevieren' na uitspraak CAS

5 maart 2024 19:15:12

LAUSANNE (ANP/AFP) - Tennisster Simona Halep heeft altijd vertrouwen gehouden in een goede afloop van haar dopingzaak. Dat zei de voormalige nummer 1 van de wereld nadat het sporttribunaal CAS dinsdag haar schorsing terugbracht van vier jaar naar negen maanden. "Uiteindelijk zegevierde de waarheid, ook al duurde het veel langer dan ik had gewild", verklaarde de 32-jarige Roemeense.

"Gedurende dit lange en moeilijke proces ben ik ervan overtuigd gebleven dat de waarheid aan het licht zou komen en dat er een rechtvaardige beslissing zou worden genomen, omdat ik een schone atleet ben en altijd ben geweest", zei Halep in een verklaring.

"Mijn vertrouwen in het proces werd op de proef gesteld door de schandalige beschuldigingen die tegen mij werden geuit, en door de schijnbaar onbeperkte middelen die tegen mij werden ingezet", aldus Halep.

Halep testte in september 2022 op de US Open positief op het verboden middel roxadustat. Ook werden onregelmatigheden vastgesteld in haar biologisch paspoort. De tennisster heeft altijd volgehouden dat ze niet bewust een verboden middel heeft gebruikt. Zij claimde dat de positieve test te wijten was aan een vervuild voedingssupplement.

Het CAS oordeelde dinsdag dat ze geen noemenswaardige schuld had aan de overtreding. Door de uitspraak liep haar schorsing met terugwerkende kracht af op 6 juli vorig jaar. Halep mag zodoende meteen weer gaan tennissen. "Ik kan niet wachten om terug te keren naar de tour", zei de oud-winnares van Roland Garros en Wimbledon.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024