Donderdag uitslag dopingonderzoek Contador (2)

26 januari 2011

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP/RTR) - De Spaanse wielerbond RFEC maakt donderdag de resultaten van het dopingonderzoek naar Alberto Contador bekend. Dat meldde voorzitter Juan Carlos Castano woensdag.

,,We gaan dit niet langer laten wachten", aldus Castano. Drievoudig tourwinnaar Contador kreeg eind augustus een voorlopige schorsing opgelegd voor een positieve dopingtest. In een urinemonster van de klimmer tijdens de laatste Tour werden minieme hoeveelheden van het verboden spierversterkende middel clenbuterol gevonden. Contador spreekt de beschuldigingen van dopegebruik tegen en wijt de positieve test aan het eten van vervuild vlees.

De RFEC had de hulp van internationale wielrenunie UCI ingeroepen voor wetenschappelijk advies over het dopingonderzoek. ,,Maar we hebben niks van ze gehoord en willen daar niet meer op wachten", aldus Castano. De definitieve beslissing over de schorsing van Contador valt waarschijnlijk half februari.

Volgens Spaanse media wordt hij voor een jaar geschorst. Als dat het geval is, heeft Contador tien dagen om tegen de straf in beroep te gaan. Nadien bestaat er nog een kans om de zaak aan het internationaal sporttribunaal CAS voor te leggen. Ook de UCI en wereldantidopingbureau WADA hebben die mogelijkheid als ze het niet eens zijn met de strafmaat.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011