Vacansoleil zet Ricco op non-actief (2)

11 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

ETTEN-LEUR (ANP) - Vacansoleil-DCM heeft Riccardo Ricco per direct op non-actief gezet. Dat heeft het Nederlandse wielerteam vrijdag bekendgemaakt.

Reden voor het besluit is de uitkomst van een onderzoek van Vacansoleil-DCM naar de renner. Ricco voelde zich zondag na een training in eigen land niet goed en meldde zich met een koortsaanval in het ziekenhuis. Daar zou Ricco in shocktoestand tegen een arts hebben verklaard dat hij zichzelf bloed had toegediend, wat in strijd is met de dopingregels.

Vacansoleil startte daarop een eigen onderzoek naar de Italiaanse renner. ,,De bevindingen van dit onderzoek zijn van dien aard dat het team overgaat tot onmiddellijke schorsing van Ricco'', aldus het team in een persbericht. ,,De schending van interne regels van de ploeg en overige indicaties rechtvaardigen deze maatregel.''

Ricco is vrijdag, door middel van een aangetekende brief, van het besluit op de hoogte gesteld. ,,Naast het op non-actief stellen staat ook de arbeidsrelatie met Ricco ter discussie, hiervoor zal de gepaste juridische weg worden bewandeld'', meldt Vacansoleil-DCM verder. ,,Het team kan hier niet op vooruitlopen maar onderstreept dat het een zerotolerancebeleid ten aanzien van doping kent.''

De 27-jarige Ricco werd drie jaar geleden tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt op gebruik van het verboden middel cera, de verbeterde variant van epo, en vervolgens voor twintig maanden geschorst. Vacansoleil bood Ricco vorig jaar een nieuwe kans.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011