Spaanse media: Contador vrijgesproken (3)

14 februari 2011

CONTADOR

N i e u w bericht, reactie Spaanse wielerbond dinsdag, in laatste alinea

MADRID (ANP) - Alberto Contador is door de Spaanse wielerbond RFEC vrijgesproken in zijn dopingzaak. Dat meldden diverse Spaanse media maandag. De wielrenner werd vorig jaar tijdens de door hem gewonnen Tour de France positief getest op het verboden middel clenbuterol.

De Spaanse bond wilde Contador eerst voor een jaar schorsen. De 28-jarige renner ging tegen die straf in beroep. Hij weet de positieve test aan het eten van vervuild vlees.

Volgens de dagbladen El Pais en El Mundo is de bond overtuigd door argumenten van Contador zelf. Sporkrant Marca zegt dat de RFEC refereert aan het geval Dimitrij Ovtcharov. De Duitse tafeltennisser werd betrapt op hetzelfde middel. Vrijdag werd bekend dat wereldantidopingbureau WADA niet tegen de vrijspraak door de Duitse bond in beroep gaat.

De UCI kan de beslissing van de Spaanse bond nog wel aanvechten. De internationale wielrenunie stapt in dat geval naar het CAS. Ook tegen een beslissing van het internationale sporttribunaal kan Contador in beroep gaan.

De drievoudig tourwinnaar kreeg donderdag steun van de Spaanse premier Jose Luis Rodriguez Zapatero. ,,Er is geen legale reden om Contador te straffen."

Contador, die voor dit seizoen overstapte naar Saxo Bank, is van plan dinsdag naar Portugal te reizen om daar woensdag aanwezig te zijn bij de start van de Ronde van Algarve. De Spanjaard zou wellicht kunnen deelnemen. Manager Bjarne Riis wilde maandag nog niet reageren. De Deen riep op tot kalmte. Ook de Spaanse wielerbond ging niet in op de berichten in de Spaanse media. De RFEC zou dinsdag met een officiële verklaring komen in de zaak-Contador.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011