Herzog opent tegenaanval (2)

16 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

BOULDER (ANP) - Adrienne Herzog heeft besloten de tegenaanval in te zetten. De Nederlandse atlete, die momenteel in de Verenigde Staten verblijft, heeft een advocaat in de arm genomen om zich te verweren tegen de berichtgeving over haar mogelijke rol in een Spaans dopingschandaal rond haar ex-trainer Manuel Pascua. Dat heeft Herzog woensdag op de website van haar sponsor Run2Day laten weten.

De naam van Herzog dook eind vorig jaar op in een grootschalig onderzoek van de Spaanse justitie naar de dopingpraktijken van de gerenommeerde Spaanse atletiektrainer Pascua, Operacion Galgo. Herzog was geruime tijd lid van de trainingsgroep van Pascua in Madrid. Ze verhuisde ervoor naar de Spaanse hoofdstad.

,,Ik vecht in stilte'', meldde ze woensdag. ,,Ik heb besloten dat het vechten via mijn advocaat gaat en die wil, voor hij iemand aansprakelijk stelt, de zaak goed en rustig voorbereiden. Er is geen enkele zaak tegen mij gaande, geen klacht van een organisatie maar wel een enorme mediagekte. Ik verzeker je, ik laat deze roddels en geruchten in de media niet zomaar over me heen komen.''

Herzog verblijft al een maand in Boulder bij haar vriend. ,,Ik wil me richten op de toekomst, verleden telt niet in de topsport. Ik wil vooruit, richting de Olympische Spelen in Londen 2012.'' De atlete maakt binnen de Atletiekunie nog gewoon deel uit van de A-selectie voor Londen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011