Pistorius verder in het nauw (3)

20 februari 2013

PISTORIUS

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

PRETORIA (ANP/RTR) - Oscar Pistorius raakt verder in het nauw. De van moord verdachte Zuid-Afrikaanse gehandicapte atleet kan ook nog een aanklacht wegens overtreding van de wapenwet verwachten. De politie heeft in zijn woning in Pretoria munitie gevonden van een .38 kaliber pistool waarvoor hij geen vergunning had.

De politie trof ook twee doosjes met de anabole steroïde testosteron en naalden aan. Dat zou er op kunnen duiden dat 'Blade Runner', de eerste gehandicapte atleet die aan de Olympische Spelen meedeed, doping gebruikte. Volgens de advocaat van Pistorius waren het echter plantaardige geneesmiddelen.

De 26-jarige volksheld schoot vorige week donderdag in zijn huis zijn vriendin Reeva Steenkamp dood. De aanklager is van mening dat hij het fotomodel met opzet heeft omgebracht. Pistorius houdt vol dat hij haar aanzag voor een inbreker.

De aanklager voerde woensdag bij de voortzetting van de rechtszitting nog meer nieuwe feiten aan. Volgens Gerrie Nel hebben Pistorius en Steenkamp vlak voor de fatale schietpartij ruzie gemaakt. Hij concludeert dat uit de verklaring van een getuige, die ,,constant schreeuwen'' hoorde in het huis voordat er kogels werden afgevuurd. Een andere getuige zou eerst een schot hebben gehoord, daarna geschreeuw en vervolgens opnieuw schoten.

Zesvoudig paralympisch kampioen Pistorius verklaarde dinsdag voor de rechtbank dat hij vier keer in paniek door de deur van de badkamer schoot, omdat hij dacht dat zich daar de indringer bevond. Toen hij later de deur openbrak met een cricketbat, lag daar tot zijn grote ontsteltenis Steenkamp dood in een plas bloed. Drie kogels hadden haar geraakt.

De aanklager trok die lezing woensdag opnieuw in twijfel en betoogde dat er doelgericht is geschoten. Hij kreeg bijval van de leider van het onderzoeksteam, Hilton Botha. ,,Ik denk dat Pistorius wist dat Steenkamp in de badkamer was.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013