Katoesja schorst renner Vicioso (2)

20 februari 2013

WIELRENNEN EN DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP/RTR) - De Spaanse wielrenner Angel Vicioso is door zijn ploeg Katoesja voorlopig geschorst. De 35-jarige coureur had dinsdag bij het proces rond dopingaffaire Operación Puerto moeten getuigen, maar kwam niet opdagen. Vicioso is een van de vele renners die ervan worden verdacht banden te hebben gehad met Eufemiano Fuentes, de Spaanse arts die centraal staat in de affaire.

Volgens teambaas Vjatsjeslav Ekimov van Katoesja had Vicioso beweerd dat zijn zaak afgesloten was. ,,Blijkbaar heeft hij ons de waarheid niet verteld'', aldus de Rus. Vicioso was bij eerdere hoorzittingen ook al niet gekomen, omdat hij toen naar verluidt met gezondheidsproblemen kampte.

Katoesja kreeg vorige week alsnog een licentie voor de World Tour, waardoor het startrecht heeft in alle grote wedstrijden. Mede daarom stelt de ploeg zich extra behulpzaam op richting wielerbond UCI. ,,We willen op elke mogelijke manier meewerken met de bond. Acties als die van Vicioso schaden ons imago alleen maar'', aldus Ekimov.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013