Van Houwelingen weer in ploegleiderswagen (2)

30 april 2013

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Adri van Houwelingen keert woensdag voor het eerst sinds zijn vertrek bij de Raboploeg terug in het wielerpeloton. De oud-renner is gevraagd bij te springen als ploegleider bij het continentale team Metec. Van Houwelingen debuteert in de 1 Meiprijs Hoboken, zo maakte het team bekend.

Van Houwelingens contract bij wielerploeg Rabobank werd afgelopen najaar na een dienstverband van 17 jaar niet verlengd. Niet veel later stapte de sponsor, uit onvrede over de vele dopingaffaires in de wielersport, zelf op en ging de ploeg verder als Team Blanco. Afgelopen winter kwamen tal van bekentenissen naar buiten over doping bij de Raboploeg. Van Houwelingen (59) reageerde nergens op en wacht de bevindingen van de onderzoekscommissie van de KNWU af.

Op de website van het team erkent Van Houwelingen dat hij een 'besmet verleden' heeft. ,,In de publieke opinie blijf je ook als ploegleider niet buiten schot. Daar verstop ik me ook niet voor, zonder me verantwoordelijk te voelen voor hetgeen renners individueel of in samenspraak met artsen hebben gedaan. Ik stap bij Metec in de ploegleiderswagen met het idee dat ik er van overtuigd ben dat wielersport op het hoogste niveau mogelijk is zonder gebruik van verboden middelen.’’

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013