IAAF schorst drie bobo's (2)

10 juni 2016

MONACO (ANP) - De internationale atletiekfederatie IAAF heeft vrijdag drie hooggeplaatste officials voorlopig geschorst voor 180 dagen. Het gaat om het voormalige hoofd communicatie Nick Davies, diens vrouw en antidopingmedewerkster Jane Boulter-Davies en hoofd van de medische dienst Pierre-Yves Garnier. Ze worden ervan verdacht positieve dopingcontroles van Rusissche atleten te hebben verzwegen.

De ethische commissie van de IAAF legde de voorlopige schorsingen op. De beschuldigingen worden de komende maanden verder onderzocht. Davies legde in december zijn taken al neer, toen hij in opspraak kwam. De Brit fungeerde als rechterhand van IAAF-voorzitter Sebastian Coe.

De namen van drie bobo's kwam naar voren in een e-mail van Papa Massata Diack aan zijn vader Lamine, de oud-voorzitter van de mondiale atletiekbond. Vader en zoon Diack zijn al aangeklaagd en geschorst voor corruptie, omdat ze veel geld zouden hebben aangenomen om positieve dopingtesten van Russische atleten te camoufleren. In die mail openbaarde Diack dat genoemd trio afwist van de deze betalingen en zelf ook geld heeft ontvangen om de positieve gevallen te verzwijgen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016