CAS beslist snel over schorsing Sjarapova (2)

14 juni 2016

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Het internationale sporttribunaal CAS doet op uiterlijk 18 juli uitspraak over het beroep van tennisster Maria Sjarapova tegen de schorsing van twee jaar die ze kreeg opgelegd wegens het gebruik van het verboden middel meldonium. Het CAS heeft dat dinsdag laten weten na ontvangst van het beroep en het verzoek van de Russische om de zaak versneld te behandelen.

Sjarapova (29) werd tijdens het Australian Open op 26 januari betrapt op het gebruik van het hartmedicijn meldonium. Dat middel staat sinds 1 januari op de verboden lijst, omdat het ook een prestatiebevorderende werking heeft.

Sjarapova maakte op 7 maart tijdens een persconferentie in Los Angeles haar positieve dopingtest zelf bekend. Ze zei dat ze het medicijn al tien jaar slikt op doktersvoorschrift en naar eigen zeggen wist ze niet dat meldonium sinds januari dit jaar verboden is.

De internationale tennisfederatie maakte haar schorsing vorige week bekend. De schorsing gaat met terugwerkende kracht op 26 januari in. Sjarapova wil dat de schorsing wordt opgeheven of dat de duur wordt beperkt.

In haar tennisloopbaan won Sjarapova tot dusver 35 WTA-titels, waaronder alle grandslams (Roland Garros tweemaal). Ze sloeg bijna 36,5 miljoen dollar (33 miljoen euro) aan prijzengeld bij elkaar.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016