Ruim 100.000 tickets EK atletiek verkocht

20 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) - De kaartverkoop voor de EK atletiek in Amsterdam verloopt volgens de organisatie voorspoedig. Ruim twee weken voor de start op 6 juli zijn meer dan 100.000 tickets verkocht. ,,Hier had ik voorzichtig op gehoopt. Nu we deze grens zijn gepasseerd, zie ik in gedachten al een vol stadion voor me'', zegt oud-olympisch kampioene Ellen van Langen, ambassadrice van de EK.

Nederland zal vertegenwoordigd worden door meer dan veertig atleten. Het is de grootste equipe die ooit is uitgezonden naar de EK. ,,Onze toppers willen voor eigen publiek medailles winnen, dat heb ik wel bij ze gemerkt. Ook al is de concurrentie uit het buitenland sterk; ik sluit niet uit dat we wat medailles betreft elke dag wel een Nederlandse feestje kunnen vieren'', denkt Van Langen.

Het Olympisch Stadion is decor voor de EK. Voor de kwalificaties van het speerwerpen en discuswerpen wijken de atleten uit naar het Museumplein. Russische atleten mogen niet meedoen; zij zijn vanwege het grote dopingschandaal in hun land geschorst door de internationale atletiekfederatie.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016