Contador: opgelucht en blij (2)

15 februari 2011

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Alberto Contador heeft met opluchting gereageerd op het besluit van de Spaanse wielerbond RFEC hem niet te vervolgen wegens doping. ,,In de eerste plaats ben ik opgelucht en blij met dit besluit'', reageerde de Spaanse renner op de website van zijn ploeg Saxo Bank.

,,Het zijn maanden vol stress geweest voor mij. Maar ik ben al die tijd beschikbaar geweest voor alle onderzoeken in relatie met mijn zaak. Ik heb altijd de waarheid gesproken. Naar mijn team en de autoriteiten heb ik altijd uitgelegd dat ik nooit vals heb gespeeld of bewust een verboden substantie heb gebruikt'', liet Contador weten.

Ook teambaas Bjarne Riis reageerde opgelucht. ,,Deze beslissing bewijst dat de betrokken autoriteiten geen redenen vinden om te denken dat Alberto Contador een dopingovertreding heeft begaan, wat heel belangrijk is voor ons. Het moge duidelijk zijn dat ik blij ben voor Alberto en voor het team. We nemen kennis van het besluit maar weten ook dat partijen nog steeds het recht hebben in beroep te gaan'', aldus Riis, die benadrukte dat zijn ploeg alle vormen van bedrog, inclusief doping, veroordeelt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011