UCI: besluit eerst bestuderen (2)

15 februari 2011

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - De internationale wielrenunie UCI gaat zich beraden over een reactie op de vrijspraak van Alberto Contador. De Spaanse wielerbond RFEC maakte dinsdag bekend geen straf tegen de tourwinnaar uit te spreken wegens doping, hoewel bij een controle in de Tour van 2010 sporen van clenbuterol waren aangetroffen.

,,De internationale wielrenunie UCI heeft de beslissing van de disciplinaire commissie van de Spaanse wielerbond RFEC in de zaak-Contador ontvangen'', meldde de bond in een persbericht. ,,De UCI erkent de verschillen tussen de conclusies die eerder werden gepresenteerd aan de renner en die in het vandaag gemelde besluit, maar behoudt zich het recht voor een diepgaand onderzoek te beginnen naar de redenen achter de beslissing, voordat een mening naar buiten wordt gebracht.''

,,De UCI wacht nu, overeenkomstig de regels, op het volledige dossier van de RFEC. Zo gauw die is ontvangen, zal de UCI binnen dertig dagen met een standpunt komen.'' De wereldfederatie laat het straffen van renners over aan de nationale bonden, maar kan bij een meningsverschil in beroep gaan bij het sporttribunaal CAS.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011