Hoorzittingen Contador mogelijk pas na Tour (2)

26 mei 2011

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Het internationaal sporttribunaal CAS buigt zich mogelijk pas na de Ronde van Frankrijk over de zaken die de internationale wielrenunie UCI en het wereldantidopingbureau WADA hebben aangespannen tegen de Spaanse wielrenner Alberto Contador. Dat maakte Jacinto Vidarte, woordvoerder van de drievoudig winnaar van de Tour, donderdag bekend.

De hoorzittingen stonden aanvankelijk gepland op 6, 7 en 8 juni, ruim voor de start van de Ronde van Frankrijk op 2 juli. Het internationaal sporttribunaal bevestigde later op de dag dat die data zijn geschrapt. ,,Om de betrokken instanties voldoende tijd te geven zich voor te bereiden en te garanderen dat getuigen en experts beschikbaar zijn voor de hoorzittingen'', gaf het CAS in een verklaring aan. Nieuwe data werden door de instantie nog niet bekendgemaakt. ,,Dat zal zo snel mogelijk gebeuren.''

Mochten de hoorzittingen pas na de Tour plaatsvinden, dan kan Contador zeer waarschijnlijk starten in het Franse wielerspektakel. De Spanjaard won vorig jaar voor de derde keer de Ronde van Frankrijk, maar bleek later positief te hebben getest op het verboden middel clenbuterol. De Spaanse wielerbond sprak hem later vrij omdat niet bewezen was dat de renner het middel bewust had genomen. Volgens Contador had hij het middel binnengekregen door het eten van vervuild vlees.

De internationale wielrenunie UCI en het wereldantidopingbureau WADA pikten de beslissing van de Spaanse wielerfederatie niet en stapten naar het internationaal sporttribunaal in Lausanne. Ook de directie van de Tour de France drong eerder al aan op behandeling van de zaak-Contador voor de start op 2 juli.

,,De advocaten van Contador en vertegenwoordigers van het CAS zullen elkaar de komende tijd ontmoeten om nieuwe data te vinden'', aldus de woordvoerder van de Spaanse wielrenner. Contador gaat momenteel met grote overmacht aan de leiding in de Ronde van Italië. Die eindigt zondag.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011